Liturghie arhiereasca la manastirea 'Sfantul Apostol Filip'

Miercuri, 14 noiembrie, incepand cu ora 8.30, Ierarhul Tomisului va savarsi Sfanta Liturghie la manastirea "Sfantul Apostol Filip" (langa localitatea Ion Corvin), cu ocazia praznuirii hramului. La sfarsitul Sfintei Liturghii Inaltpreasfintitul Teodosie va citi rugaciunea pentru inceputul Postului Nasterii Domnului.

Ridicata la aproximativ un kilometru de cetatea unde au fost descoperite moastele Sfintilor de la Adamclisi, manastirea Sfantul Apostol Filip a fost infiintata in anul 2005. Constructia paraclisului a inceput in primavara anului 2007.

Sfintele moaste au fost descoperite in urma cu mai bine de 30 de ani, intr-o cripta secreta, sub cea mai importanta basilica din cetatea Tropaeum Traiani. In anul 2006 sfintele relicve au fost aduse de la Centrul de Cercetari Antropologice al Academiei Romane in Dobrogea, la manastirea Sfantul Andrei, iar in anul 2007 au fost depuse la manastirea Sfantul Apostol Filip.

Originar din Betsaida Galileii, Sf. Ap. Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Dupa Cincizecime, a indurat mari suferinte si ispite in stradania de a face cunoscuta vestea cea buna printre popoarele pagane. Dupa traditie, a fost ucis in cetatea Ierapole, prin crucificare cu capul in jos.

Biroul de Comunicare


Pe aceeaşi temă

12 Noiembrie 2012

Vizualizari: 388

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la manastirea 'Sfantul Apostol Filip' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul apostol filip

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE