Liturghie arhiereasca la Manastirea Strunga

In noaptea de 24 martie spre 25 martie, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie de la miezul noptii la Manastirea Strunga din judetul Constanta, asezamantul monahal isi va serba hramul de Buna Vestire (25 martie).

Buna Vestire se numara printre sarbatorile inchinate Maicii Domnului. Praznicul marcheaza momentul in care Fecioara Maria primeste, de la Arhanghelul Gavriil, vestea ca este aleasa de Dumnezeu sa devina „scara cereasca pe care S-a pogorat Dumnezeu”, asa cum o numeste Biserica in cantarile sale.

Arhanghelul bunelor vestiri, Gavriil, i s-a aratat Fecioarei Maria cu o floare de crin in mana si i-a spus: Bucura-te ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei (Luca I, 28). Vazand teama Fecioarei Maria a adaugat: Nu te teme Marie, caci ai aflat har de la Dumnezeu. Si iata vei lua in pantece si vei naste fiu si vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preainalt se va chema (Luca I, 30-32). Atunci, Fecioara Maria, plina se smerenie, a plecat capul si a zis: Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvantul tau. Este momentul in care „puterea Celui de sus a umbrit-o atunci, spre zamislire” si S-a intrupat Mantuitorul Hristos.

Biroul de Comunicare

.

22 Martie 2013

Vizualizari: 771

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la Manastirea Strunga 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE