Liturghie Arhiereasca in parohia Bascov

In Duminica a 3-a dupa Rusalii, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi , a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca in Biserica cu hramurile: Sf. Mare Mc. Gheorghe si Adormirea Maicii Domnului din parohia Bascov, situata langa municipiul Pitesti.

Cu aceasta ocazie chiriarhul locului a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura talcuind Evanghelia din aceasta duminica cuprinsa la Sfantul Ev.Matei, cap.

6. In final, Inaltpreasfintia sa a multumit credinciosilor din parohia Bascov pentru dragostea pe care o au fata de Biserica lor si Primariei locale pentru implicarea in viata spirituala a tuturor parohiilor din comuna.

In parohia Bascov exista astazi o biserica din lemn, monument istoric din sec. al XVIII-lea, care poarta hramul Sf Mare Mc. Gheorghe.

In anul 1990 enoriasii au hotarat sa construiasca un nou lacas de cult si dupa obtinerea aprobarilor necesare a fost pusa temelia pentru noua biserica. Lucrarile au stagnat opt ani din cauza problemelor financiare.

Constructia efectiva a inceput in anul 1998, biserica fiind terminata si sfintita in anul 2006. Cu acest prilej nou locas de rugaciune a primit cel de-al doilea hram inchinat Adormirii Maicii Domnului.

Pictura din interior este realizata in tempera de pictorul Cezar Ivana din Bucuresti.

In ultimii ani pe linga biserica s-a ridicat o capela mortuara, o cancelarie, o bucatarie si o sala praznicara. Lucrarile au fost executate de mesteri din parohie, ajutati atat de majoritatea enoriasilor care au avut si o importanta contributie financiara.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, impreuna cu reprezentantii administratiei locale din comuna Bascov, a vizitat biserica veche, monument istoric, din parohia Bascov , care dateaza din secolul al XVIII-lea, si santierul deschis la biserica aflata in constructie in localitatea Valea Ursului.

Sursa: eparhiaargesului.ro

.

05 Iulie 2011

Vizualizari: 379

Voteaza:

Liturghie Arhiereasca in parohia Bascov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE