Liturghie arhiereasca in parohia 'Sf. Ioan Gura de Aur' din Cluj-Napoca

Doi ani de la punerea pietrei de temelie, marcati la Biserica ”Sf. Ioan Gura de Aur

PS Vasile Somesanul a oficiat in dupa-masa zilei de 31 martie 2014, Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite in Parohia ”Sf. Ioan Gura de Aur” din Cluj-Napoca.

Slujba a fost savarsita pentru a marca implinirea a doi ani de la punerea pietrei de temelie pentru biserica parohiala, eveniment ce a avut loc in prezenta IPS Mitropolit Andrei in data de 31 martie 2012.

Alaturi de PS Vasile a slujit un sobor de preoti, intre care s-a numarat si duhovnicul Manastirii ”Acoperamantul Maicii Domnului” de la Floresti, pr. Visarion Pasca.

In incheiere, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului le-a vorbit celor prezenti despre insemnatatea duminicilor din Postul Mare: “In fiecare duminica din Postul Mare, Sfanta noastra Biserica ne aduce spre cinstire chipuri de oameni care au trait in sfintenie si s-au mutat intru sfintenie din lumea aceasta. Intre acestia se numara Sf. Grigore Palama, Sf. Ioan Scararul, sau Sf. Cuv. Maria Egipteanca”.

In cei doi ani de la punerea pietrei de temelie pentru Biserica cu hramul ”Sf. Ioan Gura de Aur”, s-a reusit construirea demisolului bisericii, in care in prezent se oficiaza slujbele bisericesti. Potrivit parintelui paroh Marian Bogdan, in Parohia ”Sf. Ioan Gura de Aur” s-au desfasurat in cei doi ani si numeroase proiecte culturale si educative pentru copii. Intre acestea se numara saptamana cultural-religioasa, vizionari de film, precum si spectacole pentru copii sustinute de actorul Leon Magdan.

Biserica ”Sf. Ioan Gura de Aur” este situata in cartierul clujean Manastur, pe str. Portile de Fier, nr. 52.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

01 Aprilie 2014

Vizualizari: 248

Voteaza:

Liturghie arhiereasca in parohia 'Sf. Ioan Gura de Aur' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE