Liturghie Arhiereasca si sfintirea unui monument inchinat eroilor in filia Valea Ungurasului

In duminica a 11-a dupa Rusalii, 24 august 2014, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfanta Liturghie si a sfintit un monument inchinat eroilor, in filia Valea Ungurasului a parohiei Ceaba din protopopiatul Gherla. Sfanta Liturghie a fost savarsita in sobor de preoti si diaconi pe un podium special amenajat in curtea bisericii parohiale cu hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”.

In cuvantul de invatatura adresat celor prezenti de IPS Parinte Andrei, ierarhul le-a vorbit despre raportul pe care in general, il au oamenii fata de Dumnezeu si fata de semenii lor, cu prilejul pildei „datornicului nemilostiv” citita astazi in biserici si manastiri: „Daca suntem foarte sinceri vom vedea ca modul nostru de a ne comporta fata de Dumnezeu este departe de a fi cel corect.

La toate darurile pe care Dumnezeu le revarsa peste noi, de multe ori suntem nemultumitori. Nu avem o reciprocitate comportamentala. In ce ii priveste pe semenii nostri, lucrurile stau mult mai rau. Evanghelia de astazi da glas la ceea ce se intampla de foarte multe ori”.

Slujba s-a incheiat cu sfintirea unui monument ridicat in cinstea erorilor din sat care au luptat in cele doua Razboaie Mondiale.

Potrivit parintelui paroh Mihai Kobliska, biserica din filia Valea Ungurasului ocrotita de „Sfintii Arhangheli Mihai si Gavriil” dateaza din anul 1914.

Autor: Alexandra Anderes

Sursa: radiorenasterea.ro

.

25 August 2014

Vizualizari: 203

Voteaza:

Liturghie Arhiereasca si sfintirea unui monument inchinat eroilor in filia Valea Ungurasului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE