Lucrari de intretinere la Catedrala Episcopala din Giurgiu

 

Catedrala Episcopala "Adormirea Maicii Domnului" din Giurgiu a fost construita intre anii 1840-1852 prin grija si munca neobosita a intregii suflari crestine din acest oras. Planul bisericii este de tip bazilical, cu turle pe naos si pridvor, zidita din caramida arsa cu mortar de var, pe o temelie de piatra. Aceasta piatra folosita la temelia bisericii a fost luata din zidurile cetatii Giurgiu, dupa cum aflam dintr-o aprobare data de generalul Kiseleff in anul 1832.

 

Constructie mareata, ce poarta in sine specificul arhitecturii bizantine caracterizat de linii drepte si arce de cerc rotunde, cu ziduri groase, stalpi patrati, ferestre mari si turle cu calote sferice, avand la vremea ridicarii aerul specific epocii in care s-a nascut, biserica zidita la jumatatea secolului al XIX-lea sufera unele transformari in prima jumatate a secolului al XX-lea.

 

In aceste zile, cu binecuvantarea Prea Sfintitului Dr.

Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au fost demarate ample lucrari de intretinere a acestei biserici reprezentative pentru istoria municipiului Giurgiu. Acestea constau in reparatii la tencuielile exterioare si interioare, refacerea pardoselii din granit, revizia invelitorii din tabla a jgheaburilor si a burlanelor, a instalatiilor si refacerea trotuarelor.

 

Cu ajutorul lui Dumnezeu si prin osteneala dumneavoastra se va duce la bun sfarsit  infrumusetarea sfantului locas care, la 23 aprilie 2007, ziua praznuirii Sfantului M. Mc. Gheorghe, ocrotitorul Cetatii Giurgiu, va primi   intr-o haina noua pe credinciosi.  


Numar de cont pentru donatii:  
Catedrala Episcopala din Giurgiu
Cod IBAN : RO53RZBR0000060007671654, Reiffesen Bank, Sucursala Giurgiu

 

Contact:
Ieromonah Martinian Banica
Eclesiarh al Catedralei Episcopale

Telefon: 0744480501

 

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

 

 

 

.

13 Martie 2007

Vizualizari: 2635

Voteaza:

Lucrari de intretinere la Catedrala Episcopala din Giurgiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE