Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi adusa in Romania

Potrivit tradiţiei de Sfintele Paști,
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România

 

Ca în fiecare an, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 11 aprilie 2015, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi Lumina Sfântă clerului şi credincioşilor prezenţi la slujba de Înviere oficiată la Catedrala patriarhală de la ora 24.00.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din ţară sunt invitate să trimită delegaţi la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă în seara zilei de 11 aprilie 2015, în jurul orei 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim spre a fi oferită preoţilor şi credincioşilor.

De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu avioane de mici dimensiuni la Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare, Satu-Mare şi Timişoara pentru comunităţile de credincioşi ortodocşi din aceste regiuni ale ţării.

 


Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Pe aceeaşi temă

07 Aprilie 2015

Vizualizari: 212

Voteaza:

Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi adusa in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE