Luna Filantropiei - Luna copilului in culori

Luna iunie este declarata „Luna Filantropiei – Luna copilului in culori” in toate asezamintele sociale din judetele Alba si Mures aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. In aceasta perioada au loc actiuni si evenimente in casele de tip familial, centrele de zi si cele educationale care ofera servicii pentru copii, in centrele de consiliere dar si in celelalte asezaminte sociale, dupa cum aflam de la Biroul de Presa al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba.

„Luna Filantropiei – Luna copilului in culori” presupune totodata deschiderea tuturor acestor centre sociale catre cei care vor dori sa le viziteze, sa afle despre activitate sociala derulata in cadrul acestora sau sa le ofere ajutor.

Manifestarile vor culmina, marti, 10 iunie, la Reghin, unde aproximativ 500 de copii din asezamintele sociale din judetele Alba si Mures, patronate de Arhiepiscopia Ortodoxa a Alba Iuliei, vor participa la evenimentul „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului in culori”. Evenimentul va debuta la ora 10,00 la Casa de Cultura „Dr.

Eugen Nicoara” din Reghin unde va avea loc un spectacol sustinut de copiii din asezamintele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia. Copiii si invitatii vor fi intampinati de primarul municipiului Reghin, doamna Maria Precup, care le va transmite un cuvant de bun venit. Evenimentul se bucura de prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care le va pune la suflet copiilor un cuvant duhovnicesc.

In paralel manifestarile cuprind si o expozitie cu lucrari artistice si obiecte realizate de copiii din asezamintele sociale aflate in cadrul retelei de asistenta sociala a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Din cadrul manifestarilor nu vor lipsi nici desenele pe asfalt realizate de copii in Parcul Central al municipiului Reghin urmand sa isi arate talentul artistic atat copiii din asezamintele sociale cat si cei din scolile din municipiul Reghin. „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului in culori” se va incheia cu un moment mult asteptat de copii, respectiv un bal mascat pentru copiii ocrotiti in cadrul asezamintelor sociale, eveniment programat la ora 12,00 la Sala Festiva „Mirona” (Firmele Gliga) din Reghin.

„Ne bucuram ca in acest an gazduim evenimentul devenit deja traditie in Arhiepiscopia Ortodoxa a Alba Iuliei – „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului in culori”. Ne dorim ca acest moment sa fie un placut prilej pentru a evoca activitatea social filantropica a Bisericii dar si un moment in care copiii ocrotiti in asezamintele sociale sa ne incante si sa ne demonstreze calitatile lor artistice. Multumim administratiei locale din Reghin si doamnei primar Maria Precup ca sunt alaturi de noi in organizarea acestui eveniment si ne sprijina continuu in misiunea noastra social-filantropica” a spus parintele Dimitrie Gherman, directorul executiv al Asociatiei Filantropia Ortodoxa – Filiala Reghin.

Evenimentul „Ziua Filantropiei – Ziua Copilului in culori” este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxa a Alba Iuliei, Asociatia Filantropia Ortodoxa – Filiala Reghin in colaborare cu Primaria municipiului Reghin si Consiliul Local Reghin.

In prezent aproape 900 de copii din judetele Alba si Mures sunt ocrotiti sau beneficiaza de servicii sociale in cele aproximativ 40 de centre si asezaminte pentru copii sustinute de Arhiepiscopia Ortodoxa Alba Iulia impreuna cu Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba. La nivelul eparhiei, in cele doua judete, functioneaza 18 case de tip familial in care sunt ocrotiti aproximativ 230 copii, un centru de formare a deprinderilor pentru viata independenta pentru 15 copii, 6 centre de zi pentru copii pentru 150 de beneficiari, 16 centre educationale pentru 400 de copii, un centru rezidential pentru 14 copii, doua centre scoala speciala pentru 30 copii cu dizabilitati si un centru de zi pentru copii anteprescolari in care sunt ocrotiti 34 de copii. Centrele functioneaza in parteneriat cu Consiliile Judetene Alba si Mures prin Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dar beneficiaza si de sprijinul administratiilor locale sau a altor parteneri locali.

Sursa: reintregirea.ro

.

11 Iunie 2014

Vizualizari: 189

Voteaza:

Luna Filantropiei - Luna copilului in culori 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE