Madrigalul a vestit primavara la Iasi, alaturi de copii

La Casa de Cultura a Studentilor Iasi a avut loc duminica, 2 martie 2014, spectacolul caritabil „Armonii de primavara“, organizat de Fundatia „Solidaritate si Speranta“ (FSS) din Iasi. Concertul a fost sustinut de Corul National de Camera „Madrigal“ din Bucuresti. Pe scena au mai cantat beneficiarii din trei centre de zi ale FSS, precum si Corul de copii „Muzica Viva“.
Bucuria primaverii a fost adusa in cea de-a doua zi a lunii martie la Iasi de Corul National de Camera „Madrigal“ din Bucuresti, dirijat de Voicu Popescu, de copiii din doua centre ale Fundatiei „Solidaritate si Speranta“ si de cei ai Asociatiei „Iubire si incredere“. Spectacolul caritabil a fost moderat de Radu Casian, colaborator al postului Radio TRINITAS, si a adunat peste 500 de ieseni care si-au exprimat astfel compasiunea fata de copiii ce provin din familii sarace.

Prin cumpararea biletului la concert, oamenii au intins o mana de ajutor celor care vor fi oameni in societatea de maine. Aceasta, deoarece beneficiarii asistati social prin Centrul de Zi pentru Copii „Mia Casa“ Inculet - Barnova si prin Centrul de Zi „Sfanta Marina“, ce apartin de FSS, se confrunta cu lipsuri materiale, iar hrana zilnica si orele de pregatire reprezinta singura sansa pentru a-si continua studiile. In debutul evenimentului, Radu Casian a facut o scurta prezentare a Fundatiei „Solidaritate si Speranta“ si a amintit de serviciile sociale pe care aceasta le ofera de 12 ani. „Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, o parte din costurile necesare copiilor asistati social prin Cantina «Sfantul Sava», prin Centrul de Zi pentru Copii «Mia Casa» Inculet - Barnova si prin Centrul de Zi «Sfanta Marina» sunt suportate de Arhiepiscopia Iasilor. Restul resurselor necesare trebuie suportate de FSS, care apeleaza la diversi finantatori, sponsori si donatori, prin organizarea acestui tip de evenimente caritabile. Resursele colectate vor constitui baza pentru oferirea pranzului zilnic de care beneficiaza cei peste 70 de scolari din centrele de zi amintite“, a subliniat Radu Casian.
„Cel mai important cor de camera din tara noastra“
Primii care au urcat pe scena au fost copiii asistati social prin Centrul de Zi „Sfanta Marina“, coordonati de Lucian Isaicu, la chitara prof. Liliana Cosarca. A urmat corul de copii al Centrului de Zi „Mia Casa“ Inculet - Barnova, coordonator Monica Bailau. In continuare, a interpretat cateva piese muzicale Corul de copii „Muzica Viva“ al Asociatiei „Iubire si incredere“, dirijat de Daniela Dorosinca, la pian: Calin Corneliu Calfa. Corul National de Camera „Madrigal“ din Bucuresti a intepretat compozitii muzicale polifonice, religioase si folclorice. Copiii din cele trei coruri prezente la eveniment au urcat pe scena alaturi de „Madrigal“ pentru a intona „Vine, vine primavara“. Acest moment a facut parte din proiectul „Cantus Mundi“, coordonat de dirijorul secund al Corului „Madrigal“, Anna Ungureanu. La finalul spectacolului caritabil, parintele Mihai Dorosinca, directorul executiv al Fundatiei „Solidaritate si Speranta“, a multumit Corului National de Camera „Madrigal“ pentru ca a revenit la Iasi sa incante inimile iesenilor si sa sustina copiii din centrele fundatiei pe care o reprezinta. „Am avut alaturi de noi cel mai important cor de camera din tara noastra si unul dintre cele mai cunoscute coruri romanesti in strainatate. Multumim maestrului Voicu Popescu pentru efortul pe care l-a facut pentru a veni la Iasi“, a spus pr. Mihai Dorosinca, care a transmis binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si a oferit maestrului Voicu Popescu diploma de onoare din partea Fundatiei „Solidaritate si Speranta“.
Sursa: doxologia.ro

.

05 Martie 2014

Vizualizari: 285

Voteaza:

Madrigalul a vestit primavara la Iasi, alaturi de copii 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

corul madrigal Madrigal

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE