Maica Siluana Vlad a trecut la cele vesnice

Maica Siluana Vlad, stareta manastirii Sfantul Siluan Athonitul din Iasi, a trecut la cele vesnice in seara zilei de marti, 8 iunie 2021.

Sicriul cu trupul Maicii Siluana a fost depus miercuri la Biserica "Nasterea Maicii Domnului - Talpalari" din centrul Iasilor. Toti cei care doresc sa isi ia ramas bun de la stareta Manastirii „Sfantul Siluan Athonitul” o pot face pana sambata dimineata, in jurul orei 7.00, biserica ramanand deschisa zi si din noapte.

Inmormantarea are loc sambata, de la ora 8.00, la Manastirea Frumoasa din Iasi. Va fi oficiata mai intai Sfanta Liturghie, iar de la ora 10.00 slujba inmormantarii, care se va tine in curtea manastirii.

Vesnica ei pomenire!

Maica Siluana

Maica Siluana Vlad s-a nascut in anul 1944. A studiat filosofia la Universitatea din Bucuresti. Dupa absolvirea facultatii, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galati. A inceput sa se implice alaturi de tineri in actiuni sociale, iar dupa 1990 s-a implicat in fondarea Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (ASCOR) din Galati.

S-a calugarit la varsta de 49 de ani, in anul 1993, la Manastirea Christiana din Bucuresti, la indrumarea duhovnicului sau. La manastire si-a continuat activitatea caritabila si sociala, desfasurand activitati de binefacere in randul copiilor strazii si oferind indrumare tinerilor.

In 2001 s-a mutat la Manastirea Jitianu, langa Craiova, iar cu binecuvantarea IPS Parinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost infiintat Centrul de formare si consiliere "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil", care functioneaza pana astazi la Iasi.

In conferintele sustinute, Maica Siluana a abordat teme precum: relatiile tineretii, treptele iubirii, familia in societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoasterea de sine, viata duhovniceasca si multe altele.

Sursa: basilica.ro

10 Iunie 2021

Vizualizari: 610

Voteaza:

Maica Siluana Vlad a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

maica siluana vlad

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE