Manastirea Antim din Bucuresti are un nou staret

Parintele protosinghel Vicentiu Oboroceanu este noul staret al Manastirii Antim din Capitala. Slujba de investire a fost oficiata de Preasfintitul Ciprian Campineanul in duminica a VIII-a dupa Rusalii, in biserica Manastirii Antim, informeaza „Ziarul Lumina”.

Parintele staret Vicentiu Oboroceanu ne-a vorbit despre programul duhovnicesc si administrativ pe care il va avea in chemarea in care a fost ales. 'Pe langa organizarea duhovniceasca si administrativa a manastirii, ne-am propus pentru inceput aducerea ramasitelor pamantesti ale parintelui arhimandrit Sofian Boghiu de la Manastirea Caldarusani in cripta libera din incinta Sfintei Manastiri Antim. Apoi vom organiza simpozionul cu tema 'Rolul Sfantului Antim in istoria si cultura bucuresteana', de asemenea, dorim sa infiintam un metoc cu profil agricol in zona Ilfov, precum si inaintarea unui proiect de valorificare a monumentului istoric si a spatiilor muzeistice care apartin manastirii. Avem in proiect repunerea in functiune a bibliotecii, prin catalogarea manuscriselor si a cartilor manastirii, precum si organizarea unei cantine sociale si a unui centru de ajutorare a familiilor nevoiase', a declarat noul staret al Antimului.

Parintele staret Vicentiu Oboroceanu - Date biografice

Protosinghelul Vicentiu Oboroceanu este absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa 'Justinian Patriarhul', Universitatea Bucuresti si al Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini (TCM) din cadrul Academiei Tehnice 'Gheorghe Asachi' din Iasi. In prezent, este student al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, sectia Istorie generala.

Nascut la 2 martie 1966, a fost inchinoviat ca frate in anul 1992 in obstea Manastirii Petru Voda, unde a indeplinit ascultarile de iconom, casier, protopsalt si paraclisier, iar la un an a fost calugarit. In perioada 2000-2004, a fost ajutor si loctiitor de staret, iconom si casier al Manastirii Antim, timp in care s-a ocupat de amenajarea si dotarea noii trapeze cu bucataria si dependintele aferente, constructia si amenajarea magazinului de obiecte bisericesti al manastirii, amenajarea noii eclesiarhii, supravegherea lucrarilor de amenajare si dotare a corpului nou de cladire al chiliilor monahale, instalarea noilor centrale termice de incalzire a complexului manastiresc Antim. A fost hirotonit ierodiacon in 2000, iar in 2001 a fost hirotonit ieromonah si duhovnic. In perioada 2004-2008, a supravegheat lucrarile de restaurare a bisericii Manastirii Antim si lucrarile de constructie a corpului de cladiri auxiliare destinate depozitarii diverselor obiecte si materiale din dotarea manastirii. In anul 2005 a fost hirotesit protosinghel. In perioada 2008-2010, a fost mare eclesiarh al bisericii Manastirii Antim si iconom cu gestiune a bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea manastirii.

Sursa: basilica.ro

26 Iulie 2010

Vizualizari: 1948

Voteaza:

Manastirea Antim din Bucuresti are un nou staret 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE