Manastirea Cosustea - Crivelnic isi va serba hramul

Manastirea Cosustea-Crivelnic – ctitoria Sfantului Nicodim de la Tismana isi va praznui, in data de 15 mai, hramul ,,Sfantul Pahomie cel Mare”. Pe un podium special amenajat, Sfanta Liturghie va fi savarsita de Prea Sfintitul Parinte Nicodim, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Incepand cu 6 august 2009 a fost numit staret la aceasta manastire parintele Calinic Draghici, care va organiza viata de obste si va avea in grija reconstructia sfantului locas monahal.

Prin redeschiderea acestei vetre monahale, in aceste locuri pitoresti pe unde a trecut Sfantul Nicodim de la Tismana, se va construi un centru de spiritualitate si de intarire a activitatii misionare.

Manastirea si-a inceput activitatea in timpul Sfantului Nicodim de la Tismana, care a stat o perioada in zona Ilovatului. Prima atestare documentara dateaza din anul 1493. A functionat pana in secolul al XVIII-lea, cand apare consemnata in Catagrafiile Manastirilor Oltene in randul „capelelor” cu denumirea de ,,Sfanta Manastire Crivelnicul”.

In temeiul prevederilor statutare, Consiliul Eparhial al Episcopiei Severinului si Strehaiei, in sedinta de lucru din data de 22 aprilie 2005, a dezbatut si aprobat reinfiintarea Manastirii Cosustea Crivelnic, iar Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, in sedinta din data de 5 iulie 2005, a aprobat reinfiintarea acestei manastiri cu hramul ,,Cuviosul Pahomie cel Mare” (15 mai), ca manastire de calugari, in cadrul Protoieriei Baia de Arama.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

12 Mai 2011

Vizualizari: 676

Voteaza:

Manastirea Cosustea - Crivelnic isi va serba hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE