Manastirea Hurezi si-a serbat hramul

Mănăstirea Hurezi, veche vatră de sihăstrie românească şi de tradiţie creştin-ortodoxă, a trăit astăzi, 21 mai 2016, de ziua Sfinţilor Împăraţi și Întocmai cu Apostolii Constantin şi Elena, un moment de intensă bucurie duhovnicească.

La ctitoria de suflet a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, așezată de acesta sub ocrotirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a elogiat viaţa şi activitatea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, și i-a îndemnat pe credincioşi să le urmeze exemplul în fapte de credinţă şi milostenie.

După slujbă a fost săvârşită pomenirea ctitorilor acestui sfânt aşezământ. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic Nectarie Protopsaltul din București. La această mare sărbătoare au luat parte oficialităţi locale, personalităţi culturale, preoţi, monahi şi monahii, precum şi numeroşi credincioși.

Diac. Efrem Ovidiu Stanciu

Sursa: arhiepiscopiaramnicului.ro
 

Pe aceeaşi temă

23 Mai 2016

Vizualizari: 129

Voteaza:

Manastirea Hurezi si-a serbat hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Manastirea Hurezi

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE