Manastirea Piatra Fantanele va reprezenta Mitropolia Clujului la etapa nationala a concursului 'Laudati pe Domnul'

În Aula „Episcop Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a avut loc miercuri, 7 octombrie 2015, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, etapa mitropolitană a concursului național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul”.

La competiția din acest an s-au prezentat corurile mănăstirilor Piatra Fântânele din județul Bistrița-Năsăud și Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești. Maicile ce formează cele două coruri au fost dirijate de părintele Gabriel Doroftesei și maica Timoteea.

Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Părintele Bogdan Ivanov, cele două formații corale au prezentat trei piese, din slujba vecerniei, a utreniei și din Sfânta Liturghie. Juriul care a evaluat prestația celor două coruri a fost format din părintele prof.

univ. dr. Vasile Stanciu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și prof. univ. dr. Ciprian Para de la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din municipiu. La finalul competiției, în urma deliberării, cei doi membri ai juriului au decis ca Mitropolia Clujului să fie reprezentată de corul Mănăstirii Piatra Fântânele, la faza națională a concursului ce va avea loc la Patriarhia Română, pe 27 octombrie.

Andreea Pâgleșan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

09 Octombrie 2015

Vizualizari: 130

Voteaza:

Manastirea Piatra Fantanele va reprezenta Mitropolia Clujului la etapa nationala a concursului 'Laudati pe Domnul' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE