Manastirea Putna aniverseaza 546 de ani de la punerea pietrei de temelie

Marti, 10 iulie 2012, se implinesc 546 de ani de la punerea pietrei de temelie a Manastirii Putna de catre Sf. Voievod Stefan cel Mare.

La 10 iulie 1466 - Conform Letopisetelor putnene si Cronicii moldo-polone, incepea zidirea bisericii Manastirii Putna, cea mai importanta ctitorie monastica a lui Stefan cel Mare, conceputa in plan triconc dezvoltat, cu menirea de a servi ca necropola domneasca pentru marele voievod si familia sa.

In anul 2006 a avut loc sfintirea bisericutei de pe dealul Sion inchinata Sf. Voievod Stefan cel Mare si s-a desfasurat simpozionul 'Putna - 540'.

In perioada 11-14 iulie 2012, se desfasoara editia a XII-a a Simpozionului de istorie "Colocviile Putnei". Evenimentul, organizat sub egida Centrului de Cercetare si Documentare "Stefan cel Mare" al Manastirii Putna, este dedicat in special istoriei Sfantului Stefan cel Mare si istoriei Manastirii Putna.

In anul 1871, Mihai Eminescu definea Manastirea Putna ca fiind "Ierusalim al Neamului romanesc", iar mormantul lui Stefan cel Mare ca "altar al credintei stramosesti".

Sursa: Radio Reintregirea
 

.
Pe aceeaşi temă

10 Iulie 2012

Vizualizari: 324

Voteaza:

Manastirea Putna aniverseaza 546 de ani de la punerea pietrei de temelie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE