”Marșul național pentru viață”, ce a avut loc în peste 70 de orașe din țară și din Republica Moldova, s-a desfășurat pe 28 martie și la Ploiești, unde participanții nu s-au lăsat intimidați de ploaia năpraznică și au mărșăluit pe traseul cuprins între Gara de Sud și Biserica “Sfântul Vasile”.
Participanții nu au scandat lozinci antiguvernamentale, ci au mers pașnic, purtând icoane și pancarte cu mesaje precum: “Viața începe în momentul concepției”, “Bărbații adevărați aleg viața”, “Avortul – o crimă împotriva națiunii române”, “Avortul oprește o inimă și zdrobește alta”, “Viața este primul drept al omului”, “La 21 de zile de la concepție, inima mea deja bate”ș.a.
Marșul a fost organizat de către Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (A.S.C.O.R.) - filiala Ploiești, cu concursul Asociației „Pro Vita” Ploiești , a Asociației „Studenți pentru viață” București, a Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români (L.T.C.O.R.) – filiala Blejoi, a Arhiepiscopiei București – Protoieria Nord și Sud Ploiești, a Colegiului Tehnic „Toma N. Socolescu”, cât și cu ajutorul credincioșilor.
Scopul marșului a fost transmiterea unui mesaj de susținere a vieții copiilor care deși încă nenăscuți au dreptul la viață, o încurajare a femeilor însărcinate pentru a alege nașterea care poate părea drumul mai greu dar în final se va dovedi cel corect și ascuns cu multe bucurii. Acest mesaj pentru viață este unul de responsabilizare și se adresează, de asemenea, bărbaților ca soți, prieteni și viitori tătici de copii minunați,sau membrilor familiei viitoarelor mame care le împing spre fapte cu urmări ireversibile. Un rol crucial la nivelul societății privind flagelul avortului îl au medicii care prin acte medicale aducătoare de profit bănesc sunt împotriva vieții și pe termen lung împotriva societății, dar și politicienii de la care încă mai așteptăm un sprijin real prin promovarea de inițiative legislative pentru susținerea mamelor, și a vieții implicit.
Marșul pentru viață susține înlesnirea procesului de adoptare a unui copil nedorit, sprijinirea părinților care vor să adopte și a mamelor care vor să își dea copii spre adopție atunci când copilul nu poate crește în familia naturală.
Statistica este îngrijorătoare. În România s-au făcut peste 21.000.000 de avorturi în perioada 1958-2010, numărul avorturilor legale depăşind numărul locuitorilor în viaţă.
Sunt cifre seci, dar în realitate este vorba de tot atâtea drame, deoarece consecințele unui avort nu sunt suportate nu numai de femeie, ci și de soț, copii, practic de întreaga familie și societate.
În societatea actuală, adopția se luptă nu numai cu legislația, cât și cu mentalitatea, pentru că nu este încurajată adopția, și de aici apar și celelalte probleme. În acest sens, avem nevoie e de o cultură a adopției.
Sperăm că acest marș, la care au participat mulți oameni receptivi și implicați, să atragă atenția asupra faptului că un copil de câteva săptămâni este la fel de important și vulnerabil ca un copil de câțiva ani, precum și a importanței susținerii mamelor înainte și după naștere.
Pîrvu Dragoș Gabriel / A.S.C.O.R.
Tel.contact: 0726 330 242.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.