Marsul colindatorilor, la Brasov

Pentru prima data dupa 24 de ani, la Brasov a avut loc vineri, 20 decembrie, Marsul Colindatorilor. La evenimentul organizat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania, filiala Brasov si Asociatia Predania, filiala Brasov, au participat preoti din oras si imprejurimi si cateva sute de oameni. Marsul a inceput la orele 19.00, in Piata Unirii , in dreptul Bisericii „Sfantul Nicolae”. Participantii au cantat colinde si au purtat icoane si lumanari, iar la Maternitatea din Brasov, s-au colindat medicii si mamele care au iesit la geamurile cladirii.



S-au mai facut opriri in Piata Sfatului, unde sutele de oameni prezente s-au alaturat apoi marsului, apoi la troita ridicata in cinstea eroilor Revolutiei si la cimitirul eroilor, unde sunt inmormantati cei care au murit in timpul evenimentelor din decembrie 1989. "Am venit aici din doua motive: in primul rand pentru a vesti Nasterea Mantuitorului Iisus Hristos, iar in al doilea rand, pentru a arata intregii cetati ca flacara aprinsa in urma cu 24 de ani in aceste locuri si in intreaga tara nu s-a stins si ca peste jertfa eroilor nu s-a asternut praful uitarii", a spus pr. Costin Butnar.

La incheiere, pr. prof. Ovidiu Moceanu a rostit un cuvant emotionant, in care si-a amintit de momentele de la Revolutie si le-a multumit participantilor la eveniment, in majoritate studenti, cu nadejdea ca prin tineri ca ei, neamul nostru are un viitor.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Decembrie 2013

Vizualizari: 506

Voteaza:

Marsul colindatorilor, la Brasov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE