Martea Luminata, marcata la Beclean prin Liturghie Arhiereasca

In a treia zi de Pasti, marti, 22 aprilie 2014, Mitropolitul Clujului a fost prezent in mijlocul credinciosilor parohiei ”Sf.

Ap Andrei” din Beclean, unde a savarsit incepand cu ora 10, Sf. Liturghie. Alaturi de IPS Andrei a slujit protopopul de Beclean, pr. Doru Zinveliu si un sobor numeros de preoti si diaconi. La slujba au luat parte credinciosi in numar mare si oficialitati locale si judetene.

Taina Euharistiei, singura cale prin care Il putem cunoaste pe Hristos

In cuvantul de invatatura rostit la Beclean, IPS Andrei le-a vorbit credinciosilor despre cum Il pot cunoaste pe Hristos si cum se pot intalni cu El. Pornind de la textul Evangheliei, ierarhul le-a explicat ca singura cale a omului de a se uni cu Hristos este participarea la Sf. Liturghie si impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului: “Sf. Evanghelie de astazi ne invata ca Domnul Iisus Hristos ni se face cunoscut aici, la Sf. Liturghie. Aici ni se deschid ochii, aici El sub chipul painii si al vinului ni se da noua, credinciosilor. E o modalitate de a-L experimenta, de a-L vedea, de a fi impreuna cu Domnul nostru Iisus Hristos. Luati de valurile lumii, adeseori ni se pare ca suntem singuri, ca suntem abandonati, ca suntem ai nimanui. Unde ne deschide El ochii ca sa stim ca nu suntem ai nimanui, ca El este pururi cu noi pana la sfarsitul veacurilor? Aici, la Sfanta Liturghie ”.

Taina Euharistiei a fost instituita de Mantuitorul Iisus Hristos la Cina cea de Taina. Euharistia se gaseste si in centrul episodului descris de Evanghelistul Luca, in pericopa evanghelica din aceasta zi, a treia de Pasti, numita si Martea Alba.

Piatra de temelie a Bisericii cu hramul “Sf. Ap. Andrei” din centrul Becleanului a fost pusa in anul 1995 de vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, iar lucrarile de constructie au inceput trei ani mai tarziu. Locasul de cult a fost sfintit in 17 august 2013, de IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Autor: Alexandra Anderes

Sursa: radiorenasterea.ro

.

23 Aprilie 2014

Vizualizari: 110

Voteaza:

Martea Luminata, marcata la Beclean prin Liturghie Arhiereasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE