Matricea romaneasca spirituala in sufletul Vrancei

Dezrădăcinarea spirituală este o constantă îngrijorare în rândul suflării creștine. De la procesul de dezrădăcinare la dezmăgire culturală este doar o firavă linie la care ar fi bine să veghem îndeaproape. Copiii au nevoie de o continuă cunoaștere a matricei noastre spirituale pentru a dobândi iluminare, cunoaștere de sine și un sistem axiologic în spirit creștin. Cu modeste eforturi se pot depăși cele mai mari obstacole și se pot transcede cele mai mari vicisitudini ale istoriei, ale contemporaneității și existenței în general.

Asociației ”Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor” caută să se îngrijească de sorgintea spirituală a copiilor, insuflând valori perene ce derivă din tradițiile, arta și obiceiurile românești.

Asociația ”Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor” are, de aproape un an, deschise porțile pentru micuții din Focșani, județul Vrancea din zona Sud.

Activitățile propuse cuprind atât ore de pregătire la limba și literatura română, matematică, geografie, istorie, cât și sprijin în soluționarea unor probleme medicale, sau modalități alternative de petrecere a timpului liber.

În această ultimă categorie s-a înscris și propunerea de tabără ”Credință și creație”, desfășurată în perioada 20-23 august 2018, în parteneriat cu Parohia Vrîncioaia și Parohia Năruja. Timp de 4 zile, copii cu vârste între 8 și 12 ani au fost acompaniați de dăruirea și ocrotirea preotului paroh din Vrîncioaia, cât și de cadre didactice, care le-au deschis orizonturi noi de cunoaștere și prețuire a ceea ce ne înconjoară. Desenul, lucrul manual, muzica, filmul, totul s-a jucat pe o singură carte : aceea a purității, iubirii și armoniei cu natura și cei din jur.

La final, jocurile populare, reflectând obiceiul coborârii ciobanilor de la munte, au înveselit și îmbogățit sufletul copiilor nărujeni și a celor din Focșani, însoțiți de voluntarii Asociației ”Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor”, în cea mai fericită simbioză om-natură.

Având ca finalitate întrajutorarea celor mai puțin favorizați de destin, dar și socializarea, cunoașterea, educația, activitățile propuse de către Asociația ”Sfântul Stelian – Ocrotitorul Copiilor”, vă așteaptă cu mare drag să-i pășiți pragul atunci când sufletul și inima vă îndeamnă să vă lărgiți cercul de cunoscuți sau de cunoștințe.

Cu cele mai bune gânduri,

Alexandru Filimon

29 August 2018

Vizualizari: 558

Voteaza:

Matricea romaneasca spirituala in sufletul Vrancei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

asociatia sfantul stelian

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE