Mesajul de condoleante al IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, la trecerea la Domnul a Mitropolitului Bartolomeu

Cu mare regret am primit vestea nefericita a trecerii la Domnul a venerabilului Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Inalt Preasfintitului Acad. Dr. Bartolomeu Anania. A fost un om deosebit, cu veritabile calitati culturale, artistice si bisericesti. Un om care a slujit Biserica cu devotament, cu credinta si cu multa inflacarare.

Un adevarat pastor care si-a pus viata pentru turma sa, urmand indemnul Mantuitorului Hristos. A fost un mitropolit care, ales de Dumnezeu, si-a facut datoria cu multa evlavie, intotdeauna chivernisind ceea ce este bun si bineplacut oamenilor si credintei noastre ortodoxe. L-am cunoscut in urma cu multa vreme si am ascultat cu multa atentie cuvantarile, predicile si omiliile sale si de fiecare data am simtit ca in cuvantul sau pastoresc era un om sincer, corect si concret. Pentru aceasta, vorba sa avea puterea Duhului Sfant care intotdeauna zideste. Ne va lipsi in mod sigur din viata si din activitatea noastra. Multumim lui Dumnezeu ca ni l-a daruit ca model si totdeauna ne va indruma chipul sau cuvios apostolic si misionar. Ii vom purta exemplul, dupa cuvintele Sfantului Apostol Pavel, care spune: "Aduceti-va aminte de mai-marii vostri, care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta" (Evrei 13, 7). Vesnica sa-i fie pomenirea!

† Irineu
Mitropolitul Olteniei

 

.

02 Februarie 2011

Vizualizari: 538

Voteaza:

Mesajul de condoleante al IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, la trecerea la Domnul a Mitropolitului Bartolomeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE