Mesaj de condoleante la trecerea la Domnul a Mitropolitului Ioan de Nicaea

Mesaj de condoleante la trecerea la Domnul a Mitropolitului Ioan de Nicaea, fost Arhiepiscop al Kareliei si a Toata Finlanda

Inaltpreasfintitului Leo,
Arhiepiscop al Kareliei si a Toata Finlanda

Inaltpreasfintia Voastra,

Am aflat cu tristete despre plecarea din aceasta lume, la 1 iulie 2010, a Mitropolitului Ioan de Nicaea, fost Arhiepiscop pensionat al Kareliei si a Toata Finlanda.

Un distins expert si intelept pastor al turmei sale, Mitropolitul Ioan ramane in amintirea si in inimile tuturor celor care l-au cunoscut ca un devotat slujitor al lui Hristos, „Arhiereul marturisirii noastre” (Evrei 3,1), ca o persoana joviala si, totusi, ca un teolog profund si specialist in dreptul canonic recunoscut pe plan international.

Mitropolitul Ioan, care a slujit ca Intaistatator al Bisericii Finlandeze Autocefale din 1987 pana la retragerea sa din 2001, a fost un prieten foarte apropiat al Bisericii Ortodoxe Romane si a regretatului Patriarh Teoctist, fiind prezent la diferite evenimente care au marcat viata Bisericii noastre. Pastram amintiri dragi de la ultima intalnire personala cu Mitropolitul Ioan, de acum exact 11 ani (iulie 1999), la un congres international dedicat monahismului, desfasurat la Centrul Sf. Daniil Sihastrul de la Durau, Moldova.

Transmitem, in numele ierarhilor, clericilor si credinciosilor Bisericii Ortodoxe Romane si al nostru personal, sincera noastra compasiune Bisericii Ortodoxe Finlandeze in aceste momente de durere si ne rugam Atotputernicului si Milostivului Dumnezeu – dupa cum am facut si ieri, la Sfanta Liturghie de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti – sa daruiasca pace sufletului credinciosului sau slujitor Mitropolitul Ioan si sa-l odihneasca alaturi de cei drepti, in Imparatia Sa.

Vesnica lui pomenire!

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

05 Iulie 2010

Vizualizari: 313

Voteaza:

Mesaj de condoleante la trecerea la Domnul a Mitropolitului Ioan de Nicaea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE