Mesajul IPS Laurentiu la inceputul noului an scolar

Începutul de an şcolar a reprezentat dintotdeauna un moment deosebit de participare nemijlocită, la scară naţională. Aproape că nu există familie din sânul căreia să nu se îndrepte un tânăr vlăstar spre porţile şcolii. Preocuparea pentru pregătirea unui astfel de eveniment este prin urmare lesne de înţeles şi chiar obligatorie. Am reţinut, cu sinceră bucurie, înfăptuirile deosebite ale elevilor din Arhiepiscopia Sibiului în anul şcolar trecut, precum succese la olimpiade şi concursuri şcolare. Procesul instructiv-educativ a fost asigurat de cadre didactice cu înaltă pregătire de specialitate.

Prezenţa profesorilor care predau Religia în școli are un rol important şi ne bucură că aceştia desfăşoară activităţi specifice profilului disciplinei, la care participă un număr însemnat dintre elevi şi chiar cadre didactice. Iată, atâtea lucruri îmbucurătoare care se cer a fi nu doar continuate ci şi sporite.

Îl rugăm pe Părintele luminilor să coboare asupra dascălilor şi şcolarilor acestora duhul înţelepciunii, al priceperii şi al fricii Sale în noul an școlar, ca să poată pătrunde învăţătura cea bună şi folositoare, spre fericirea lor, a familiilor din care provin şi a ţării noastre întregi.

Vă urăm succes şi binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu fiecare dintre dumneavoastră!

† Dr. Laurenţiu Streza,
Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului

.
Pe aceeaşi temă

12 Septembrie 2016

Vizualizari: 526

Voteaza:

Mesajul IPS Laurentiu la inceputul noului an scolar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE