Misiunea crestinilor este marturisirea, in iubire, a lui Hristos

Cu privire la materialele video care infatiseaza un grup de maici de la Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” Paltin (din judetul Neamt) intonand cantece cu un caracter politic la serbarea zilei de nastere a Parintelui Iustin Parvu, staretul Manastirii Petru Voda, facem urmatoarele precizari:

Mandatul primit de Biserica de la intemeietorul ei, Domnul nostru Iisus Hristos (Matei 28, 19-20; Marcu 16, 15), este acela de a cunoaste, a trai si a marturisi adevarul Evangheliei. Astfel, misiunea clerului si a celor care fac parte din cinul monahal este aceea de a pune in lucrare aceasta intreita responsabilitate.

Nu se cuvine, asadar, sa se recurga la mesaje sau simboluri menite a promova ideologii politice - indiferent de natura acestora -, in cadrul unitatilor bisericesti (parohii sau manastiri).

Adresam indemn staruitor catre preotii de parohie si vietuitorii sfintelor manastiri din Eparhia Iasilor sa vegheze la implinirea misiunii incredintate lor de Dumnezeu si sa se abtina de la orice atitudine care poate provoca dezbinare sau dezbateri straine de duhul Evangheliei.

Pornind de la faptul ca iubirea jertfelnica este valoarea suprema pentru orice crestin autentic, Arhiepiscopia Iasilor, ca parte a Bisericii lui Hristos din Romania, e consecventa in a dezaproba orice atitudine de vrajmasie indreptata impotriva celor care sunt de alta etnie ori au alte convingeri religioase.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor
 

.

22 Februarie 2011

Vizualizari: 590

Voteaza:

Misiunea crestinilor este marturisirea, in iubire, a lui Hristos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE