Mitropolia Banatului organizeaza o noua sesiune pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie

In perioada 1-6 septembrie 2014 se va organiza o noua sesiune de cursuri pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie (definitivat si gradul II).

Cursurile vor incepe cu slujba de Te-Deum luni, 1 septembrie, ora 10, la Centrul eparhial si se vor desfasura la Liceul Pedagogic "Carmen Sylva” din Timisoara.

Sesiunea pentru obtinerea gradelor profesionale se va finaliza printr-un examen, in saptamana 22-26 septembrie, constand din doua probe la cunostintele teologice interdisciplinare si pastoral-misionare si o proba orala din predica sau cateheza, liturgica si administratie parohiala pentru definitivat, respectiv doua probe scrise de cunostinte teologice inter-disciplinare si pastoral-misionare pentru gradul II.

La aceasta serie, a cursurilor pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie de catre personalul clerical, s-au inscris candidati din eparhiile Timisoarei, Aradului si Caransebesului.

In conformitate cu Metodologia pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie de catre personalul clerical, aprobata de Sfantul Sinod prin hotararea nr.

1199/2008, se mentioneaza ca obtinerea gradului definitiv este obligatorie pentru personalul clerical si se obtine prin cursuri si examene speciale de definitivare la minim 2 ani si cel mult 5 ani de la titularizarea pe post, prin hirotonie. De asemenea, potrivitart. 125, alin 1 din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, se arata ca obtinerea gradelor profesionale (definitiv, II si I) sunt obligatorii ca forma continua de perfectionare a pregatirii clerului.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

08 August 2014

Vizualizari: 557

Voteaza:

Mitropolia Banatului organizeaza o noua sesiune pentru obtinerea gradelor profesionale in preotie 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Mitropolia Banatului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE