Mitropolitul Bartolomeu s-a intors de la Viena

Mitropolitul Bartolomeu a fost externat luni, 24 ianuarie a.c., din spitalul AKH din Viena, unde – in urma recomandarilor medicale – a fost internat timp de 10 zile, in vederea unei interventii pe cord, fapt constatat ca fiind imposibil datorita varstei si antecedentelor medicale.

Sectia Anestezie Terapie Intensiva nr. 1 din Cluj-Napoca informeaza:

1.

Mitropolitul a suportat transportul in conditii de intretinere intensiva.

2. Fata de parametrii inregistrati in cursul zilei de ieri la AKH, nu exista nici o modificare: pacientul este stabil cardiac (hemodinamic); este intubat respirator, cu un suport de sedative; face epurare extrarenala continua; este afebril, cu probele inflamatorii in scadere.

In toata perioada spitalizarii, in tara si strainatate, Mitropolitul si-a asumat si isi asuma constient, lucid si cu credinta in Dumnezeu intreaga suferinta. Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respecta si dorinta IPS Sale de a fi acasa, in orasul si in mijlocul credinciosilor pe care ii pastoreste de 18 ani.

In lipsa chiriarhului, Centrul Eparhial isi desfasoara toate activitatile administrative, culturale, economice si pastoral-misionare curente, iar PS Episcop vicar Irineu Bistriteanul coordoneaza activitatea la nivel ierarhic. Inainte de plecarea IPS Mitropolit la Viena, in conformitate cu art. 101 al. (3) din Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Române, cu delegatie expresa acordata pentru ordinea de zi avizata in prealabil de catre IPS Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, PS Irineu Bistriteanul a prezidat o sedinta a Permanentei Consiliului eparhial, iar hotarârile au fost aprobate de catre Mitropolit.

In aceste momente, ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii noastre, precum si credinciosii altor confesiuni se roaga Bunului Dumnezeu pentru sanatatea si usurarea suferintelor IPS Bartolomeu.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei
Pr. Bogdan Ivanov

 

.

25 Ianuarie 2011

Vizualizari: 282

Voteaza:

Mitropolitul Bartolomeu s-a intors de la Viena 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE