Mitropolitul Bartolomeu, comemorat la 5 ani de la plecarea sa in vesnicie

Arhiepiscopia Clujului, împreună cu mai multe instituții de cultură, va marca la sfârșitul lunii ianuarie, împlinirea a 5 ani de la plecarea în veșnicie a primului mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania. În memoria sa vor fi organizate ample manifestări religioase și culturale.

Sâmbătă, 30 ianuarie, la finalul Sfintei Liturghii din Catedrala Mitropolitană, va fi oficiată o slujbă de pomenire, urmată de o ectenie rostită în cripta de la subsolul catedralei, unde se află mormântul ierahului, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Bogdan Ivanov.

O seară comemorativă, dedicată celui ce a fost omul Bisericii și omul de cultură Bartolomeu Anania, va fi organizată și luni, 1 februarie, în Muzeul Mitropoliei Clujului. Vor participa scriitori, artiști, actori și muzicieni, care vor evoca personalitatea marelui ierarh. De asemenea vor citi din operele sale și vor rememora câteva din vorbele de înțelepciune, transmise prin intermediul predicilor rostite de la amvonul catedralei, a mai spus părintele Bogdan Ivanov.

Acest prim eveniment cultural va deschide în 2016 ciclul serilor culturale organizate de Muzeul Mitropoliei Clujului.

Mitropolitul Bartolomeu a trecut la cele veșnice pe data de 31 ianuarie 2011, după ce a condus Eparhia timp de 18 ani.

Andreea Pâgleșan
Sursa: radiorenasterea.ro

19 Ianuarie 2016

Vizualizari: 179

Voteaza:

Mitropolitul Bartolomeu, comemorat la 5 ani de la plecarea sa in vesnicie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE