Mitropolitul Clujului, in parohia Filea de Jos

Mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicut a fost prezent duminica in mijlocul credinciosilor parohiei Filea de Jos, protopopiatul Cluj I. Inaltpreasfintia sa, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca de la ora 10 in biserica parohiala cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" si a tinut un cuvant de invatatura despre ajutorarea aproapelui. Mitropolitul a fost insotit de un sobor de preoti si diaconi, din care au facut parte consilierul pe probleme de misiune si protocol al Arhiepiscoipiei Clujului, pr.

arhidiacon Claudiu Grama, protopopul de cluj I, pr. Ioan Jeler si alti preoti din parohiile invecinate.

Dupa Dumnezeiasca Liturghie, inaltul ierarh a sfintit o troita din lemn, ridicata in apropierea bisericii, realizata in memoria parintilor Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu, Vasile Kelemen, Corneliu Teotelecan si Vasile Tomasciuc, si a slujit o slujba de parastas pentru preotii care au slujit in parohia Filea de Jos. Parintii Arsenie Papacioc si Adrian Fageteanu au slujit aici imediat dupa iesirea din inchisoare, in perioada comunista: primul intre 1965-1967, iar al doilea intre 1967-1969.

La final Mitropolitul Clujului l-a ridicat pe pr. Ciprian Malutan la rangul de sachelar si a oferit diplome de aleasa cinstire celor care s-au implicat in ridicarea troitei si infrumusetarea bisericii.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Noiembrie 2012

Vizualizari: 316

Voteaza:

Mitropolitul Clujului, in parohia Filea de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE