Mitropolitul Ghenadie de Sassima a trecut la cele vesnice

Mitropolitul Ghenadie de Sassima a trecut la cele vesnice, miercuri, 1 iunie 2022. Mitropolitul Ghenadie s-a nascut la Salonic pe 27 iulie 1951 si a primit numele de Nikolaos. A absolvit Institutul Teologic „St. Serge” din Paris in 1978 si apoi a urmat studii postuniversitare la Universitatea din Strasbourg.

A fost hirotonit diacon in 1974 si preot in 1981. In data de 1 iunie 1997 a fost hirotonit Mitropolit titular de Sassima la Biserica Patriarhala „Sf. Gheorghe” din Constantinopol, iar din 2007, odata cu activarea mitropoliei, a devenit Mitropolit eparhiot.

Patriarhul Daniel: Mesaj de condoleante in urma decesului Mitropolitului Ghenadie de Sassima

Sanctitatii Sale Bartolomeu,
Arhiepiscopul Constantinopolului - Noua Roma,
Patriarh Ecumenic
Sanctitatea Voastra,

Am aflat cu tristete de trecerea din aceasta viata, in ziua de 1 iunie 2022, a Inaltpreasfintitului Parinte Ghenadie, Mitropolit de Sassima, un prieten vechi al Bisericii noastre si al nostru personal, un promotor neobosit al Ortodoxiei in dialogul intercrestin. Dedicarea sa pentru apropierea crestinilor din diferite traditii a fost si va ramane o marturie vie in cautarea unitatii crestine.

In special, ne aducem aminte de Inaltpreasfintia Sa ca de ierarhul incredintat de Sanctitatea Voastra cu grija pastorala pentru comunitatea romana care se aduna pentru sfintele slujbe la Biserica Sfanta Paraschevi - Pikridion, din cartierul Hasköy.

In aceste momente de intristare, adresam Sanctitatii Voastre si Sfintei Biserici a Constantinopolului gandurile noastre fraterne de consolare si ne rugam Domnului Iisus Hristos, Cel inviat din morti, sa daruiasca sufletului fratelui nostru ierarh Ghenadie pace, lumina si viata vesnica!

Pomenirea sa sa fie vesnica din neam in neam!

Cu aleasa pretuire si frateasca dragoste in Hristos Domnul,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Sursa:basilica.ro

02 Iunie 2022

Vizualizari: 723

Voteaza:

Mitropolitul Ghenadie de Sassima a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE