Mitropolitul Spiridon al Kefaloniei a trecut la cele vesnice

Pe 20 ianuarie, Mitropolitul Spiridon al Kefaloniei a adormit întru Domnul. În vârstă de 89 de ani, Înaltpreasfinţitul fusese supus de curând unei intervenții chirurgicale la cap, suferită ca urmare a unui accident cerebral.

În aceste clipe, clopotele bisericilor din Kefalonia își unesc tânguirea funebră, vestind despărțirea de părintele lor duhovnicesc - Mitropolitul Spiridon al Kefaloniei, adormit întru Domnul astăzi, 20 ianuarie. În vârstă de 89 de ani, Înaltpreasfinţitul fusese supus de curând unei intervenții chirurgicale la cap, suferită ca urmare a unui accident cerebral.

Slujba de înmormântare va avea loc la biserica „Evanghelistria” din Argostolios, joi, 22 ianuarie 2015, la ora 12.

00.

Vrednicul de pomenire Mitropolit de Kefalonia s-a născut la Pireu, în 1926. A urmat cursurile Facultății de Teologie a Universităţii din Atena, pe care a absolvit-o în 1953. Hirotonia întru diacon avea să o primească în martie 1951.

A slujit ca Secretar şi Protosinghel al Sfintei Mitropolii de Tesalonic între anii 1954 – 1971, slujind în acelaşi timp între anii 1954 – 1958 ca Ecleziarh şi Predicator al Catedralei Mitropolitane „Panaghia Dexia”, unde a devenit şi ctitor. Între 1958 şi 1971 a fost şi Ecleziarh şi Predicator al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Grigorie Palama” din Tesalonic.

În 1972, s-a întors în oraşul său natal, fiind aşezat în biserica „Evanghelistria” ca Ecleziarh şi Predicator al acesteia, fiind chemat la scurt timp după aceea de către Înaltpreasfinţitul Hrisostom Tavladoraki, Mitropolit de Pireu, să preia şi Protosinghelia acestei Sfinte Mitropolii. Distingându-se prin virtutea şi sfinţenia vieţii, înțeleptul ierarh l-a propus în 1976 pentru postul de episcop vicar.

Mitropolit de Kefalonia a fost ales de către Cinstita Ierarhie a Bisericii Eladei în luna mai 1984. Câteva luni mai târziu, a avut loc întronizarea sa în Tronul Arhiepiscopal istoric al Sfintei Mitropolii de Kefalonia.

Andreea Trandafir
Sursa: doxologia.ro

.

21 Ianuarie 2015

Vizualizari: 95

Voteaza:

Mitropolitul Spiridon al Kefaloniei a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE