Moaste ale Sfantului Alexander Nevsky daruite Bisericii Ortodoxe Georgiene

Patriarhul Georgiei Ilie al II-lea, a primit in dar, cu ocazia vizitei sale oficiale in Rusia, din partea Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Ruse, particele din moastele Sfantului Alexander Nevsky, informeaza publicatia pravmir.com.Evenimentul a avut loc in cadrul unei ceremonii desfasurate in Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Kremlin.

Preafericitul Parinte Chiril, Patriarhul BIsericii Ortodoxe Ruse, a amintit in cadrul discursului sau, rostit cu aceasta ocazie, faptul ca in anul 2013 se implinesc 650 de ani de la trecerea la cele vesnice a Sfantului Alexander Nevsky si 300 de ani de la infiintarea Lavrei ce poarta hramul sfantului din Sankt Petersburg.

In continuare acesta si-a exprimat dorinta ca poporul georgian sa se roage pentru Rusia si Georgia inaintea moastelor sfantului. A mai subliniat ca Sfantul Alexander Nevsky este cinstit deopotriva in Georgia si in Rusia, si a amintit de existenta Bisericii Sfantul Alexander Nevsky din capitala Georgiei, Tbilisi.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Georgiene l-a numit pe Preafericitul Chiril “aparator al Ortodoxiei”, daruindu-i o copie a icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Ivir si o icoana a Sfintei Nina, luminatoarea Georgiei.

Vorbind despre icoana Sfintei Nina, Patriarhul Ilia al II-lea a afirmat ca, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, trupele naziste au fost nevoite sa incheie asediul asupra orasului natal al Patriarhului Chiril, Sankt Peterburg,  pe 27 ianuarie, ziua de praznuire a Sfintei Nina. “Nadajduiesc ca aceasta icoana sa ocroteasca Sankt Petersburg”, a mai adaugat Preafericitul Parinte Ilie al II-lea.

24 Ianuarie 2013

Vizualizari: 243

Voteaza:

Moaste ale Sfantului Alexander Nevsky daruite Bisericii Ortodoxe Georgiene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE