Moastele Sfantului Andrei

Moastele Sfantului Apostol Andrei au ajuns luni, 24 octombrie, pentru a doua oara in tara noastra. Cinstitul cap al Sfantului Apostol Andrei a fost adus de Inalt Preasfintitul Parinte Mitropolit Hrisostom de Patras cu ocazia praznuirii Cuviosului Dimitrie Basarabov.



Moastele Sfantului Andrei au mai fost prezente in tara noastra acum 15 ani, aduse de IPS Nicodimos de Patras pe 12 octombrie 1996.

Pentru ca aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi a fost o sarbatoare a intregii ortodoxii romanesti, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat in luna mai a anului 1997, ca ziua de 13 octombrie sa aiba inscris in calendarul ortodox si "Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi".

Troparul aducerii moastelor Sfantului Andrei in Romania

Sfantul Apostol Andrei este intampinat de romani cu un tropar compus de IPS Nicodimos, Mitropolit de Patras: "Fiu al Galileii si frate al lui Petru, dintre pescari in soborul Apostolilor intai ai fost chemat, Andrei cel minunat, iar de la mormantul tau din Patra, chemi popoarele la Dumnezeu. Si acum ne-ai umplut de bucurie, caci in Romania iarasi ai venit, unde pe Hristos Domnul L-ai propovaduit".


 

.

24 Octombrie 2011

Vizualizari: 1225

Voteaza:

Moastele Sfantului Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE