Moastele Sfantului Ioan Botezatorul, pentru prima data in Romania

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul vor putea fi cinstite pe 6 si 7 septembrie, in Catedrala Ortodoxa din Medias. In ziua praznuirii „Nasterii Maicii Domnului” – 8 septembrie, moastele vor fi duse spre inchinare la Schitul cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” din Bazna, judetul Sibiu. Vor fi aduse si moastele altor sfinti: Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, Sfantul Arhidiacon si Intaiul Mucenic Stefan si ale Sfintei Mare Mucenite Varvara.Initiativa aducerii Sfintelor Moaste apartine Asociatiei „Muntele Athos - Schitul Prodromu”. Pelerinajul Sfintelor Moaste in Transilvania s-a putut realiza cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, cu purtarea de grija a Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, si a Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului si cu ajutorul Protopopiatului Ortodox Roman din Medias.

Pe durata vizitei in Romania Sfintele Moaste sosite din Sfantul Munte, vor fi insotite de Parintii ieromonahi Serapion si Daniil si de catre Ierodiaconul Iustinian, de la Schitul romanesc Prodromu.

„Datorita legaturii stranse dintre Asociatie si calugarii de pe Muntele Sfant si cu ocazia marii sarbatori de Sfanta Maria - 8 septembrie, credinciosii romani se vor putea inchina Sfintelor Moaste a celor patru mari sfinti. Au fost necesari 3 ani pentru a duce la indeplinire acest vis de renastere sufleteasca a romanilor.” a declarat Dl. Mircea Vescan, Presedintele Asociatiei „Muntele Athos – Schitul Prodromu”.

“Parintii romani de la Schitul Prodromu in frunte cu fostul staret, venerabilul Par. Arhim. Petroniu Tanase au fost bucurosi de initiativa Dlui Mircea Vescan, ca sa vina Sfintele Moaste in Transilvania, ca pe aceasta cale dau si ei o mana de ajutor poporului roman, atat de greu incercat de-a lungul veacurilor, pentru intarirea credintei lui in Dumnezeu si in ajutorul sfintilor”, ne-a declarat Parintele Ieromodiacon Iustinian, fostul econom al Schitului Prodromu timp de 27 ani, cel mai bun colaborator si ajutator al Asociatiei „Muntele Athos – Schitul Prodromu”.

Sfintele Moaste vor ajunge in Romania in seara zilei de luni, 5 septembrie 2011, pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti. Slujba oficiala de primire va avea loc marti, 6 septembrie 2011 la Catedrala Ortodoxa Medias, unde vor ramane pana in dupa-amiaza zilei de miercuri, 7 august 2011.

In dimineata zilei de 8 septembrie 2011 „Nasterea Maicii Domnului”, Inaltpreasfintitul Mitropolit Dr. Laurentiu Streza va oficia Sfanta Liturghie la Schitul “Nasterea Maicii Domnului “ din Bazna, unde Sfintele Moaste vor sosi in ajunul praznicului (7 septembrie 2011, orele 17:30).

Sursa: Asociatia "Muntele Athos - Schitul Prodromu"

.

06 Ianuarie 2013

Vizualizari: 552

Voteaza:

Moastele Sfantului Ioan Botezatorul, pentru prima data in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE