Moastele Sfantului Siluan Athonitul

Biserica Ortodoxa il pomeneste pe Sfantul Siluan Athonitul pe 24 septembrie. Nascut in 1866 la Tambov, Rusia, intr-o familie simpla si evlavioasa, Simeon (numele de mirean) are inca de copil inclinarea spre rugaciune, care-l face, la varsta de 19 ani, sa se gandeasca la inchinovierea sa in Manastirea Lavra Pesterilor din Kiev, dorinta care nu se va implini.

Chemarea resimtita spre viata monahala se stinge usor, dar in tumultul vietii de pacat si necuratie, tanarul Simeon este cercetat de Maica Domnului care-l mustra pentru faptele sale, trezind in sufletul lui o adanca nevoie de pocainta.

Aceasta traire il face ca la 26 de ani sa se imbarce pe vasul spre Athos, unde se va calugari la Manastirea „Sfantul Pantelimon“. Mesajul principal al Sfantului Siluan este cuprins in cuvintele „Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui“, indemn pe care il adreseaza lumii intregi pentru a crede in mila si iubirea nemarginita a lui Dumnezeu fata de oameni.

Particele din moastele Sfantului Siluan Athonitul se gasesc la Schitul Darvari din Bucuresti, la Biserica Rusa „Sfantul Nicolae“ din Bucuresti, la Catedrala Reintregirii din Alba Iulia si la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia.
 

.

23 Septembrie 2014

Vizualizari: 568

Voteaza:

Moastele Sfantului Siluan Athonitul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE