Moastele Sfintei Ecaterina apartin parohiei Coltea din Bucuresti

In legatura cu stirea aparuta in mass-media cu titlul Suparat ca a fost scos la pensie fara voia lui, un preot si-a luat Moastele acasa, Arhiepiscopia Bucurestilor face urmatoarele precizari:

Parintele Sandu Mehedintu, fost paroh al parohiei Coltea din Bucuresti, pensionat la 1 februarie 2011, a fost trimis in judecata Consistoriului eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor pentru abateri repetate de la disciplina preoteasca si regulamentele bisericesti.

Miercuri, 18 octombrie 2012, dupa ce a participat la sedinta Consistoriului eparhial, parintele Mehedintu a incercat sa sensibilizeze presa asupra situatiei sale, probabil cu intentia de a influenta membrii completului de judecata bisericeasca.

Potrivit regulamentelor bisericesti, Sfintele Moaste fac parte din patrimoniul sfant al Bisericiisi nu pot fi trecute in proprietatea personala a unei persoane, chiar daca aceasta a facut demersuri pentru primirea lor in dar pentru comunitatea parohiala pe care a reprezentat-o. Ca atare, Moastele Sfintei Mare Mucenite Ecaterina, insusite abuziv de parintele Sandu Mehedintu, apartin de drept comunitatii parohiale a bisericii Coltea din Bucuresti.

Referitor la declaratiile publice ale parintelui Sandu Mehedintu, consideram ca acestea sunt afirmatii calomnioase la adresa Bisericii, nedemne pentru un slujitor al Sfantului Altar.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR

.
Pe aceeaşi temă

19 Octombrie 2012

Vizualizari: 777

Voteaza:

Moastele Sfintei Ecaterina apartin parohiei Coltea din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE