Moastele Sfintei Mucenite Varvara vor fi aduse in Arhiepiscopia Ramnicului

La invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, in perioada 23 – 30 mai 2011, va avea loc vizita frateasca a Inaltpreasfintitului Daniel, Mitropolit de Kaessariani, Vyron si Ymittos - Grecia in Eparhia Ramnicului. Inaltpreasfintia Sa va aduce la Ramnicu Valcea, spre bucuria duhovniceasca a clerului si credinciosilor valceni, moastele Sfintei Mare Mucenite Varvara, din Grecia.

Moastele Sfintei Mucenite Varvara vor fi asezate spre inchinare in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea, iar sambata si duminica, 28 si 29 mai, acestea vor fi aduse si puse spre inchinare in biserica ce poarta hramul Sfintei din Salina de la Ocnele Mari. Aici in prezenta Sfintelor Moaste, sambata, 28 mai de la orele 16,00, va fi savarsita Slujba de Priveghere, iar duminica, 29 mai, va fi oficiata Sfanta Liturghie de catre un ales sobor de ierarhi, preoti si diaconi in frunte cu IPS Daniel, Mitropolit de Kaessariani, Vyron si Ymittos.

Evenimentul este organizat de catre Arhiepiscopia Ramnicului in colaborare cu Exploatarea Miniera Valcea, reprezentata prin Domnul Director Marius Tanasie.La aceasta sarbatoare din Salina Ocnele Mari sunt invitati sa participe numerosi ostenitori din mai multe bazine carbonifere din tara, dar si oficialitati locale si centrale, impreuna cu credinciosi din eparhie si din alte zone ale tarii noastre.

Sfanta Mare Mucenita Varvara este protectoarea minerilor si a constructorilor crestini ortodocsi.

Sursa: arhiram.ro

.

19 Mai 2011

Vizualizari: 516

Voteaza:

Moastele Sfintei Mucenite Varvara vor fi aduse in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE