Moastele Sfintei Parascheva au fost scoase din Catedrala spre inchinare

Mii de credinciosi sunt prezenti in aceasta perioada la Iasi, de sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

In aceasta dimineata, la 11 octombrie 2012, in jurul orei 06:30, dupa savarsirea Acatistului Sf.

Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele sale moaste impreuna cu moastele Sfantului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Manastirea Kitaev – Ucraina, au fost purtate in pelerinaj inconjurul Catedralei prin Bulevardul „Stefan cel Mare si Sfant” si apoi au fost asezate in baldachinul special amenajat din fata Catedralei, pentru inchinare.

Procesiunea a fost condusa de PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor care a oficiat apoi, incepand cu ora 09:00, Sfanta Liturghie, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta miilor de pelerini prezenti la Iasi.

Sarbatoarea Ocrotitoarei Moldovei va continua astazi, incepand cu ora 17:00, la Manastirea ”Sf. Trei Ierarhi”, in Sala Gotica, cu lansare in format e-book a doua lucrari: Sfanta Parascheva de la Iasi (album) si Viața Parintelui Cleopa. De asemenea, va avea loc si lansarea oficiala a lucrarii Cuvioasa Parascheva - Sfanta populara a Ortodoxiei, in istoria si evlavia poporului roman (autori: Pr. Prof. Dr. Ion Vicovan si Pr. Catalin Adumitroaiei).

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Octombrie 2012

Vizualizari: 417

Voteaza:

Moastele Sfintei Parascheva au fost scoase din Catedrala spre inchinare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE