Moment aniversar in Episcopia Tulcii

 

Moment aniversar in Episcopia Tulcii


Cu prilejul zilei Sfintilor Marturisitori ardeleni Sf. Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara, Nicolae Oprea din Saliste si Sfintii Preoti Moise Macinic din Sibiel si Ioan din Gales, P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii - care isi serbeaza astazi onomastica, a savarsit Sfanta Liturghie arhiereasca in Catedrala Episcopala din Tulcea inconjurat de un impresionant sobor de preoti si diaconi in prezenta unui mare numar de credinciosi tulceni.

La sfarsitul Sfintei Liturghii, P.

S. Sa a rostit un cuvant de invatatura scotand in relief activitatea, lupta si jertfa sfintilor marturisitori pentru apararea dreptei credinte in Transilvania ca si exemplul pe care il dau ei credinciosilor romani astazi intru pastrarea nealterata a credintei strabune.


S-a subliniat evenimentul de acum 60 de ani, petrecut in Catedrala Reintregirii din Alba-Iulia, cand a avut loc revenirea fostilor credinciosi greco-catolici la sanul Bisericii mame.


La orele amiezii in Catedrala Episcopala s-a oficiat un Te-Deum  de multumire la care au participat preoti, autoritatile locale si numerosi credinciosi, dupa care P.S. Sa a oferit tuturor o agapa frateasca.
 

Sursa: episcopiatulcii.ro

 

.

20 Octombrie 2008

Vizualizari: 484

Voteaza:

Moment aniversar in Episcopia Tulcii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE