Noi canonizari in BOR.

Noi canonizari in BOR. Mareste imaginea.

 

Membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane au aprobat ieri propunerea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei de a trece in randul Sfintilor pe Mitropolitul Dosoftei al Moldovei si pe Cuviosul Onufrie de la Sihastria Voronei. Pr. Nicolae Dascalu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor a vorbit pentru Radio Trinitas despre importanta canonizarii Mitropolitului Dosoftei: “Acum este momentul cand s-a desavarsit aceasta lucrare mai veche. Intr-un fel literatura si cultura romana parca l-au atras dinspre Biserica spre academie. Opera Mitropolitului Dosoftei este impresionanta dar nu trebuie sa uitam faptul ca el a fost un om al Bisericii, un mare misionar.

Acum Biserica, dupa sute de ani, face un act de dreptate istorica si spirituala. Adica il aseaza pe Mitropolitului Dosoftei acolo unde ii este locul adica in calendarul Bisericii noastre”.


Proclamarea solemna a canonizarii Mitropolitului Dosoftei se va face pe 14 octombrie la Iasi, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, cand vor fi aduse si moastele Sfantului Apostol Pavel care se pastreaza la Veria, Grecia. O alta canonizare hotarata ieri este a Preacuviosului Onufrie de la Vorona. Despre viata acestuia pr. Nicolae Dascalu a declarat: “Sfantul Cuvios Onufrie de la Sihastria Voronei a luminat cu duhovnicia sa tinutul Botosanilor. De cand a venit pe pamant romanesc el s-a nevoit in aspre suferinte acolo la Sihastria Voronei. Sfarsitul sau este minunat pentru ca el a trimis un gand unui preot sa vina sa-l impartaseasca iar sfintele sale moaste au fost izvor de binecuvantare la jumatatea secolului al XIX-lea, cand a produs vindecari minunate in popor.” Proclamarea solemna a canonizarii Cuviosului Onufrie de la Vorona se va face in zilele de 8-9 septembrie, la Manastirea Vorona. (Catholica, 07.07.2005, Iasi)

.

18 Septembrie 2006

Vizualizari: 2911

Voteaza:

Noi canonizari in BOR. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE