Noi sesiuni de informare in Proiectul 'Alege Scoala!'

Marti, 16 noiembrie si joi, 18 noiembrie a.c. Proiectul "Alege Scoala!" va fi prezentat preotilor din protopopiatele Sannicolau Mare si Deta, respectiv Lugoj si Faget.

Intalnirea are ca scop prezentarea generala a proiectului, a obiectivelor urmarite, a calendarului de desfasurare a activitatilor, precum si prezentarea formularisticii in vederea inregistrarii grupurilor-tinta.

Proiectul se va desfasura pe parcursul a trei ani si are drept scop prevenirea si combaterea fenomenului de parasire timpurie a scolii si prevenirea delincventei juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor solutii alternative de tip „Scoala de duminica”.

Fiecare preot inclus in proiect va identifica cate 9 copii din parohie, copii care participa la seri catehetice prin programul "Hristos impartasit copiilor" si care au nevoie de sustinere pentru a nu abandona scoala.

Peste 1134 de copii din Arhiepiscopia Timisoarei, atat din mediul rural, cat si urban, inclusiv de etnie roma, cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani, vor beneficia de sprijin. In afara de participarea la „Scoala de duminica“, copiii vor lua parte la concursuri si tabere de creatie cu caracter educativ si catehetic, ei urmand sa fie selectati dupa criterii bine stabilite.

Sesiunea de informare va fi sustinuta de Pr. Sorin Lungoci, formator in cadrul proiectului si de Gabriel Iordache, coordonator din partea organizatiei World Vision Romania.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

16 Noiembrie 2010

Vizualizari: 446

Voteaza:

Noi sesiuni de informare in Proiectul 'Alege Scoala!' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE