O delegatie a Vaticanului va participa la funeraliile PF Parinte Patriarh Teoctist

 

Papa Benedict al XVI-lea va trimite Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane o telegrama de condoleante si o delegatie a Sfantului Scaun va participa la ceremonia de funeralii, informeaza un comunicat al Nuntiaturii Apostolice in Romania.

 

In februarie 1999, Prea Fericitul Parinte Teoctist l-a invitat oficial pe Papa Ioan Paul al II-lea sa faca o vizita in Romania. Vizita a avut loc intre 9 si 11 mai (1999) si a fost prima vizita a unui Suveran Pontif intr-o tara majoritar ortodoxa. PF Parinte Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea au impartasit ideea ca Biserica Ortodoxa si Catolica "trebuie sa contribuie impreuna la o misiune care caracterizeaza cel de al treilea mileniu", aceea de unitate in si prin credinta, dupa cum atesta declaratia lor comuna adoptata in 2002 la Vatican.

 

Monseniorul Lauro Lalli, insarcinat cu Afaceri al Nuntiaturii Apostolice, a declarat intr-un comunicat de presa "Nuntiatura Apostolica in Romania a aflat cu durere de trecerea la cele vesnice a Preafericitului Patriarh Teoctist, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane.

Suntem alaturi de intreaga Biserica Ortodoxa Romana si de poporul credincios, amintindu-ne de acest mare Patriarh care s-a implicat mult in dialogul ecumenic si mai presus de toate ne amintim de istorica invitatie facuta Papei Ioan Paul al II-lea de a vizita Romania. Papa Benedict al XVI-lea va trimite Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane o telegrama de condoleante si o delegatie a Sfantului Scaun va participa la ceremonia de funeralii".

 

.

30 Iulie 2007

Vizualizari: 1474

Voteaza:

O delegatie a Vaticanului va participa la funeraliile PF Parinte Patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE