O noua biserica ortodoxa, in comuna bistriteana Parva

Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, a oficiat miercuri, 29 iunie, slujba de sfintire a pietrei de temelie pentru o noua biserica in comuna Parva din judetul Bistrita-Nasaud. Slujba a fost savarsita de Inltpreasfintitul Parinte Andrei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. “Ridicarea unui nou locas de cult in parohia noastra este necesara, intrucat actuala biserica ce are hramul „Buna Vestire” se afla intr-o stare avansata de degradare. Biserica va fi amplasata langa actuala casa parohiala, care este, de asemenea, nou construita. Locasul de cult pe care dorim sa-l ridicam va purta hramul „Nasterea Maicii Domnului”.

Biserica va fi in forma de cruce, diferita de cea actuala care este in forma de nava. Constructia va avea 25 de metri in lungime si 12 metri in latime” a precizat parintele paroh Florin Marius Nalat.

Lucrarile la fundatia noii biserici cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” din Parva vor demara in toamna acestui an. Vechea biserica a fost ridicata in urma cu 60 de ani dar la edificarea ei s-au folosit barnele din prima biserica a parohiei, construita in secolul XIX. Astfel lemnul s-a degradat, ceea ce a impus construirea unui nou locas de cult.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

30 Iunie 2011

Vizualizari: 311

Voteaza:

O noua biserica ortodoxa, in comuna bistriteana Parva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE