O noua biserica in parohia Balcani-Marginea

In Duminica a XI-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul a oficiat slujba de sfintire a bisericii cu hramul ”Nasterea Maicii Domnului” din parohia Balcani-Marginea, Protopopiatul Moinesti.

Lucrarile de constructie a sfantului lacas au inceput dupa numirea Parintelui Paraschiv Cheptanaru, in data de 13 septembrie 2003, cand s-a pus piatra de temelie. Cu ajutorul credinciosilor din intreaga comuna s-a ridicat biserica din caramida si piatra de rau, avand plan treflat, cu turla pe naos, acoperita cu tabla.

La interior, a fost executata pictura in tempera, in stil bizantin, iar la exterior, in ocnite, au fost aplicate icoane mozaic. De asemenea, au fost lucrate catapeteasma si stranele din lemn de stejar, sfanta masa a fost placata cu marmura si s-a introdus sistemul de incalzire pe sub pardoseala de marmura. La implinirea acestei sfinte zidiri au contribuit, alaturi de credinciosi, consiliul local al Comunei Balcani, primarul Vasile Rata, viceprimar Vasile Luca, la care se adauga sprijinul unor oameni de bine ce au dorit sa-si inscrie numele in randul ctitorilor de lacasuri sfinte. Totodata, doi dintre oamenii cunoscuti in lumea sportului, Mircea Lucescu si George Becali, au contribuit la constructia acestei biserici. ”Participand la aceasta sfintire a noii biserici din satul Balcani-Marginea am regasit, intre donatorii anonimi in fata istoriei si a oamenilor, dar mari in fata lui Dumnezeu, alaturi de credinciosi si Consiliul Local Marginea, si doua nume sonore din lumea sportului: Mircea Lucescu, care a donat un clopot acestei biserici, si omul de afaceri George Becali, carora, cu acest prilej le multumim si Il rugam pe Dumnezeu sa-i binecuvinteze pentru darul lor”, a precizat Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul. In cadrul Sfintei Liturghii, tanarul Neculai Iftime a fost hirotonit diacon, pe seama Capelei ”Sfintii Martiri Brancoveni” de la Scoala speciala de pregatire incluziva Comanesti, iar la final, preotul paroh Paraschiv Cheptanaru a fost hirotesit iconom stavrofor.

Slujba din aceasta zi vine sa consfinteasca dragostea si credinta locuitorilor acestei zone, satul Balcani fiind atestat documentar inca din veacul al XV-lea. De-a lungul timpului, credinciosii din comuna Balcani au fost martori la grelele momente prin care a trecut tara Moldovei. De fiecare data, cu nadejdea in ajutorul lui Dumnezeu, au avut insa puterea de a o lua de la capat, de a reveni in vatra strabuna si a-si reface gospodariile si lacasurile de inchinare.

Sursa: epr.ro

.

25 August 2014

Vizualizari: 161

Voteaza:

O noua biserica in parohia Balcani-Marginea 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia Balcani-Marginea

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE