Academia andreiana de la Sibiu scoate la concurs in luna septembrie locuri pentru toate ciclurile de studiu universitar: licenta, master si doctorat. O noutate la admiterea din acest an este masterul in limba germana “Mediere interculturala si interreligioasa”.
Inscrierea la admiterea pentru cursurile de licenta si master are loc in perioada 17-20 septembrie, iar pe 21 septembrie are loc examenul propriu-zis. Media de admitere la ciclul de licenta se va calcula din media de la bacalaureat (60%) si nota de la proba de cunostinte religioase (40%). Pentru admiterea la cursurile de master se va lua in considerare media de la examenul de licenta (100%).
“In sesiunea de toamna, facultatea noastra scoate la concursul pentru admiterea la cursurile de licenta zece locuri bugetate si 108 cu taxa, la specializarea Teologie Pastorala si cinci locuri bugetate la specializarea Teologie Asistenta Sociala. La master, sunt disponibile zece locuri cu taxa pentru Teologie Sistematica plus un loc pentru candidatii din Republica Moldova, doua locuri la Teologie-Istorice pentru candidatii de peste Prut si sase locuri cu taxa pentru sectia de Educatie Crestin-Ortodoxa”, ne-a spus decanul Facultatii de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.
Inscrierea pentru doctorat are loc in perioada 14-15 septembrie, candidatii urmand sa sustina examene cu o comisie speciala.
Master in limba germana
Pe langa specializarile de master amintite mai sus, din acest an sunt scoase la concurs zece locuri bugetate si zece cu taxa pentru programul international de master in limba germana “Mediere interculturala si interreligioasa. Programul de studii este realizat in colaborare cu Departamentul de Istorie, Patrimoniu si Teologie Protestanta al Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, cu Universitatea din Würzburg (Germania) si cu Fundatia “Reconciliation in South East Europe” din Sibiu. Programul se adreseaza absolventilor de teologie, preotilor, profesorilor sau asistentilor sociali, dar si tuturor celor care prin natura profesiei sau a preocuparilor vin in legatura cu problemele medierii si comunicarii interculturale si interreligioase: psihologi, medici, juristi etc.
Cursurile vor fi sustinute in limba germana de cadre didactice de la Sibiu si din alte universitati din tara si strainatate, iar in cei doi ani de studiu, numerosi invitati din tara si strainatate vor sustine prelegeri pe teme de mediere, reconciliere si dialog intercultural si interreligios.
La inscriere, pe langa diploma de licenta, sunt necesare cunostinte suficiente de limba germana, iar admiterea se va face prin concurs de dosare (media examenului de licenta 100%) si interviu.
Sursa: mitropolia-ardealului.ro.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.