O provocare regretabila la adresa crestinilor, chiar in preajma Sfintelor Pasti

Avand in vedere faptul ca in municipiul Iasi, intr-o zona intens circulata, s-a afisat, pe un panou publicitar, o imagine cu un copil avand de mana eticheta ”homosexual”, alaturi de care este textul ”orientarea sexuala / nu este o alegere / nu este boala”, aducem la cunostința opiniei publice urmatoarele:

Este regretabil ca intr-un loc public sa fie expus un astfel de panou, intamplator sau nu, chiar in perioada in care crestinii ortodocsi (majoritari in municipiul Iasi) se pregatesc sa serbeze Sfintele Pasti.

Homosexualitatea (ca si alte devieri in comportamentul sexual) nu reprezinta o orientare innascuta, cum sugereaza panoul respectiv, existand si studii ale unor specialisti care combat aceasta idee.

Sfanta Scriptura, atat in Vechiul, cat si in Noul Testament, condamna in mod clar si fara echivoc orice fel de comportament sexual deviant. In cartea Leviticului, Dumnezeu le spune fiilor lui Israel ”Sa nu te culci cu barbat, ca si cu femeie; aceasta este spurcaciune” (capitolul 18, versetul 22). Iar Sfantul Apostol Pavel scrie intr-una din epistolele sale: ”Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocara, caci si femeile lor au schimbat fireasca randuiala cu cea impotriva firii. Asemenea si barbatii lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti, s-au aprins in pofta lor unii pentru altii, barbati cu barbati, savarsind rusinea si luand cu ei rasplata cuvenita ratacirii lor” (Romani 1, 26-27).

Este evident, asadar, ca pentru un crestin (dar si pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un pacat. Cei care au cazut intr-o astfel de patima au insa sansa de a se ridica, prin pocaința si spovedanie, iar Biserica se roaga pentru indreptarea lor, condamnand insa cu fermitate pacatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la moda la un anumit moment.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor

20 Aprilie 2011

Vizualizari: 520

Voteaza:

O provocare regretabila la adresa crestinilor, chiar in preajma Sfintelor Pasti 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Constantin Puiu Postat la 2011-04-21 03:07

    ... si noi ce facem? Care este atitudinea noastra? Cred ca majoritatea spune in gand: iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac si ne vedem de miel, pasca si vopsirea oualor. Ori Iisus a spus clar, "Nu cei sanatosi au nevoie de doctor!"

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE