Oaspeti de seama la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

O delegatie a Departamentului pentru Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei se afla, in aceste zile, intr-o vizita oficiala in cadrul Patriarhiei Romane.

La 26 iunie 2012, dupa ce a vizitat Palatul Patriarhiei din Bucuresti, delegatia Patriarhiei Moscovei s-a aflat si la sediul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti. Aici au participat la o intalnire cu conducerea institutiei in frunte cu parintele decan Stefan Buchiu.

„In cadrul discutiilor, seful delegatiei Patriarhiei Moscovei, parintele Serghie Zvonarev a mentionat relatiile bune intre Patriarhia Moscovei si Patriarhia Romana mai ales in ceea ce priveste cooperarea intre institutiile teologice de invatamant si a subliniat ca in cadrul Patriarhiei Moscovei exista o scoala doctorala condusa de seful Departamentului relatii externe al Patriarhiei Moscovei, Inalt Preasfintitul Mitropolit Ilarion de Volokolamsk, care este de asemenea foarte interesant sa coopereze cu Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Parintele decan Stefan Buchiu a aratat deschiderea de a colabora in continuare cu institutiile de invatamant din Rusia urmand sa aiba loc in viitor semnarea unui acord cu Academia Teologica din Sankt Petersburg”, a spus parintele diac. Eugeniu Rogoti, inspector eparhial de la Sectorul relatii bisericesti si interreligioase al Patriarhiei Romane.

La final parintele decan le-a daruit vizitatorilor din Rusia pliante care prezinta activitatea studentilor de la specializarea Arta-sacra si Anuarul pe 2011 al Facultatii de Teologie din Bucuresti.

Delegatia rusa este formata din Parintele Serghie Zvonarev, responsabil pentru relatiile Patriarhiei Moscovei cu comunitatile bisericesti ruse din afara granitelor, Ieromonahul Stefan Igumnov, responsabil pentru relatiile interortodoxe si Elena Speranskaia, responsabil pentru relatiile cu Organizatiile ecumenice.
Sursa: basilica.ro
 

27 Iunie 2012

Vizualizari: 365

Voteaza:

Oaspeti de seama la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE