Pacientii de la Barnova, in pelerinaj la manastirile nemtene

Un grup de pacienti din sectia Barnova a Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi au mers, timp de o zi, in pelerinaj la manastirile din judetul Neamt. Bolnavii au fost insotiti de personalul medical si de preotul misionar Stefan Dolgu.

Ultima zi a lunii mai 2014 va ramane in amintirea a 30 de pacienti de la sectia Barnova a Spitalului Socola din Iasi, care au mers in pelerinaj la asezarile monahale nemtene. Aceasta activitate are loc de opt ani de zile si se desfasoara cu sprijinul sponsorilor, prin bunavointa parintilor stareti, si initiativa parintelui Stefan Dolgu, preot de caritate in cadrul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi. Dupa cum ne-a relatat Ovidiu Manolache, asistent-sef in cadrul sectiei Barnova, primul obiectiv vizitat a fost Manastirea Neamt.

Aici s-a servit masa prin bunavointa arhimandritului Benedict Sauciuc, staretul asezarii monahale. In continuare au fost vizitate celelalte asezari monahale nemtene. „Pelerinajul s-a desfasurat in cele mai bune conditii. Ceea ce ne-a impresionat a fost faptul ca, dupa ce am ajuns la Manastirea Neamt, ploaia a incetat si a iesit soarele. Prima masa a fost servita la Manastirea Neamt, iar cea de-a doua a fost oferita de Manastirea Secu, prin dragostea parintelui staret Vichentie Amariei. Am ramas placut impresionati de deschiderea si primirea pe care ne-au facut-o parintii stareti, care au fost intelegatori cu pacientii nostri“, a spus asistentul-sef Ovidiu Manolache. La orele serii, bolnavii de la Barnova au ajuns din nou „acasa“. Locurile frumoase pe care le-au vizitat vor ramane in amintirea lor multa vreme de acum inainte. De asemenea, ei vor povesti celor din spital clipele si momentele pe care le-au trait vreme de o zi in preajma asezarilor monahale. Principalul organizator este parintele misionar Stefan Dolgu, transportul fiind asigurat de o asociatie din Iasi care desfasoara activitati caritabile pentru bolnavi si pentru cei care se confrunta cu lipsuri materiale.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro
 

.

02 Iunie 2014

Vizualizari: 115

Voteaza:

Pacientii de la Barnova, in pelerinaj la manastirile nemtene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE