Parastas pentru parintele Teofil Paraian la Sambata de Sus

În Duminica a 22-a după Rusalii, sute de credincioși au venit la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, pentru a participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de Preasfințitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu Preasfinţitul Sofian Braşoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi cu un numeros sobor de preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Presfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, care a tâlcuit fragmentul evanghelic de la Sfântul Evanghelist Luca, evidențiind multiple semnificații duhovnicești.

După Sfânta Liturghie, cei doi ierarhi au oficiat, împreună cu soborul slujitor, Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Arhimandrit Teofil Părăian, la împlinirea a şapte ani de la trecerea sa la cele veșnice. La slujba de pomenire au luat parte numeroşi credincioşi, din întreaga ţară, apropiaţi ai Părintelui Teofil, oameni de cultură, profesori, monahi şi un număr mare de tineri, îmbrăcaţi în straie populare. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Organizaţiei Tinerilor din Sibiu.

În Aula ,,Mitropolit Antonie Plămădeală” a Mănăstirii, s-a continuat cu o conferinţă despre arhimandritul Teofil Părăian, prin care ucenicii părintelui ( ierarhi, preoţi şi mireni ) le-au vorbit celor 200 de tineri veniţi din întreaga ţară, despre viaţa şi realizările marelui duhovnic de la Mănăstirea Sâmbăta.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

03 Noiembrie 2016

Vizualizari: 260

Voteaza:

Parastas pentru parintele Teofil Paraian la Sambata de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE