Parintele Neonil s-a adaugat vechilor stareti de la Frasinei

Părintele Arhimandrit Neonil Ștefan a trecut la cele veșnice duminică, la vârsta de 94 de ani, după o stăreție de 57 de ani. Astăzi, miercuri, 16 martie 2016, nenumăraţi preoți și credincioși din Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, dar și din toată țara, au venit în număr mare la Sfânta Mănăstire Frăsinei, ca să-și ia rămas bun de la părintele Arhimandrit Neonil Ștefan.

Slujba de înmormântare a fost săvârșită de un sobor de cinci ierarhi. Au slujit ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei,ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Emilian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Starețul Neonil a fost înmormântat potrivit rânduielii călugărești, înveștmântat în mantia sa, fără coșciug, lângă biserica din cimitirul mănăstirii. La slujbă au participat peste o mie de credincioși, dornici să primească binecuvântarea părintelui și să-i dea sărutarea cea mai de pe urmă.

Vrednic urmaș al stareților din vechime, părintele Neonil Ștefan s-a ostenit din răsputeri și a păstrat până astăzi neschimbată viața călugărească a Athosului românesc de la Frăsinei. Om cu viață sfântă, părintele Neonil a lăsat în urma sa mai multe generații de ucenici cu viață duhovnicească aleasă, ierarhi, ieromonahi, călugări, preoți și nenumărați credincioși.

Îl rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos să așeze sufletul său în ceata cuvioșilor, iar pe noi să ne învrednicească în continuare de rugăciunile sale!

Sursa: arhiram.ro

Pe aceeaşi temă

17 Martie 2016

Vizualizari: 188

Voteaza:

Parintele Neonil s-a adaugat vechilor stareti de la Frasinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE