Parintele profesor Nicolae Achimescu a trecut la cele vesnice

Părintele profesor Nicolae Achimescu a trecut la cele veşnice, luni, 27 mai 2019. S-a născut în data de 10 august 1955 în satul Şiroca, din comuna Godeanu, judeţul Mehedinţi. Părintele Profesor Doctor Nicolae Achimescu a fost profesor universitar în cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”, Iaşi, conducător de doctorat la disciplina Istoria şi filosofia religiilor, profesor titular la disciplina Istoria şi filosofia religiilor în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian”, Universitatea din Bucureşti; Director al Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie din Bucureşti; Decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi.

Părintele profesor a fost membru în colegiul editorial al Revistei Române de Bioetică; membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) din cadrul Ministerului Educaţiei; Conducător de doctorat și expert evaluator în cadrul Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS). De asemenea, a fost preşedinte al Comisiei de Teologie în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și membru în Colegiul de redacţie al periodicului Ortodoxia, revista Patriarhiei Române.

Slujba înmormântării va fi oficiată în data de 30 mai 2019, la „Biserica Sf. Ecaterina” iar înhumarea va avea loc în aceeași zi la Mănăstirea Cernica.

Dumnezeu să-l odihnească!

.

30 Mai 2019

Vizualizari: 433

Voteaza:

Parintele profesor Nicolae Achimescu a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE