Parintele profesor Petre Semen, la ceas aniversar

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi a avut loc ieri un moment aniversar dedicat părintelui prof. dr. Petre Semen, cu prilejul împlinirii a 65 de ani de viaţă. Alături de părinţii profesori, de studenţi şi de ucenici, printre cei care şi-au arătat preţuirea faţă de distinsul părinte profesor s-a numărat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Momentul aniversar a fost deschis, în Sala Profesori a facultăţii, de pr.

prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, care i-a oferit părintelui Petre Semen titlul de Professor Emeritus, făcând referire la însemnătatea momentului: „Această zi, 9 octombrie 2014, este una specială şi academică pentru facultatea noastră, pentru părintele profesor Semen şi pentru familia sfinţiei sale, cât şi pentru Biserica lui Hristos din Moldova, pentru că, prin slujirea şcolii, părintele profesor a slujit de fapt şi slujeşte Biserica. De aceea, am considerat că este de datoria noastră să organizăm un moment festiv, având în vedere îndemnul Sfântului Apostol Pavel de a privi la mai-marii sau la înaintaşii noştri, cât şi spusele aceluiaşi apostol din Întâia scrisoare către Corinteni, anume «dacă un mădular este cinstit, toate mădularele se bucură împreun㻓.

Personalitatea părintelui profesor a fost evidenţiată în continuare de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, după care părintele Petre Semen a mulţumit pentru aprecierile primite, cerând la final iertare tuturor celor cărora poate le-a greşit. În cadrul momentului festiv a fost lansat de diac. lect. dr. Cătălin Vatamanu volumul omagial „Vorbirea şi tăcerea în Revelaţie“, apărut la Editura Doxologia, ca recunoştinţă părintelui prof. dr. Petre Semen la împlinirea vârstei de 65 de ani.
 

Tudorel Rusu
Sursa: doxologia.ro
 

.

11 Octombrie 2014

Vizualizari: 627

Voteaza:

Parintele profesor Petre Semen, la ceas aniversar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE